Tips voor het voorkomen van problemen met je autoslot

Je wilt het afbreken van een sleutel voorkomen, evenals een situatie waarin het slot van de auto in de ochtend niet meer te draaien is. Er zijn verschillende manieren om problemen met een autoslot te voorkomen. In dit artikel geeft een professionele slotenmaker in Den Bosch je enkele praktische tips. Welke van deze tips kende jij al? Mocht je onverhoopt toch in een situatie terechtkomen waarin het openen van de autodeur niet meer mogelijk is, dan kan een slotenmaker hulp bieden bij het herstel van het slot. Veel slotenmakers bieden een spoeddienst aan, waarop je 24 uur per dag en iedere dag van de week kunt rekenen. 

Tip 1: houd de sloten van je auto schoon 

Doordat het slotgat van de auto niet altijd afgesloten is, kan hier vuil in terechtkomen. In het bijzonder op dagen waarop het hard waait. Zorg dat het slotgat regelmatig schoon wordt gemaakt. Dit doe je met een zachte borstel of bijvoorbeeld een tandenborstel. Veeg hiermee net zo lang door, tot er geen vuil meer uit het slotgat lijkt te komen. Gebruik in geen geval schurende hulpmiddelen bij het schoonmaken van het slot. 

Tip 2: zorg voor het periodiek insmeren van het slot 

Direct na het schoonmaken van het slotgat is het raadzaam deze in te smeren met olie. Het gebruik van olie biedt verschillende voordelen. Zo houdt de olie het slot soepel, wat het risico op het afbreken van een sleutel voorkomt. Daarbij helpt de olie te voorkomen dat vocht de cilinder van het slot aantast. Olie heeft een vochtafdrijvende werking. Ook in de wintermaanden heb je hier baat bij: de kans dat het slot bevriest is bij het regelmatig gebruiken van olie klein. 

Tip 3: forceer een autosleutel nooit 

Gebruik geen kracht, wanneer het niet direct lukt om een autosleutel om te draaien. Door kracht te zetten op de sleutel is de kans op het breken hiervan groot. Daarbij kan de cilinder van het autoslot worden aangetast als gevolg van het gebruik van brute kracht. In beide gevallen zal het slot vervangen of in ieder geval opnieuw geprogrammeerd moeten worden. 

Steek de sleutel nogmaals in het slotgat en probeer deze te draaien. Werkt het opnieuw niet? Kies in dat geval voor de hulp van een slotenmaker of garage, om je te laten helpen bij het openen van het autoslot. Het helpt je een onnodige schade aan de auto te voorkomen.

Comments zijn uitgeschakeld.