Hoe een slotenmaker je kan helpen bij het vervangen van gestolen autosleutels

Ben je de sleutel van je auto kwijt, of zijn je sleutels gestolen? Het zijn situaties waarin de hulp van een slotenmaker goed van pas komt. Door snel te handelen voorkom je dat dieven de auto mee kunnen nemen, of bijvoorbeeld waardevolle bezittingen uit de auto kunnen halen zonder deze open te moeten breken. Bij het verlies van je sleutel weet je vaak niet wie deze nu in zijn of haar bezit heeft. Het is bepaald geen prettige gedachte! In dit artikel vertelt een slotenmaker uit Leiden je meer over de wijze waarop slotenmakers hulp kunnen bieden na diefstal van een autosleutel. 

Tip: lees de polis van je autoverzekering nog eens na, om te kijken welke kosten je in zo’n situatie vergoed krijgt. 

Hulp bij het openen van een gesloten deur 

Wanneer het niet meer lukt om de deur van je auto te openen met een autosleutel, is het verleidelijk om andere hulpmiddelen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een kleerhanger of een metalen draad. Slotenmakers raden het sterk af om op deze wijze te werk te gaan. De kans dat je het slot van je auto onnodig zwaar beschadigt is hierbij groot. Een slotenmaker beschikt over de tools om het slot zo goed mogelijk schadevrij voor je te kunnen openen; vergelijk het met het laten openen van de deur van je woning bij een buitensluiting. 

Tip: veel slotenmakers bieden tegenwoordig een spoeddienst aan. Deze spoeddienst kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week bellen om je te laten helpen bij het oplossen van een buitensluiting uit je woning of auto. 

Slot van de auto opnieuw laten programmeren 

Heeft een slotenmaker de deur van je auto kunnen openen? Je hebt nu in ieder geval de mogelijkheid om waardevolle bezittingen uit de auto mee te nemen. Een volgende dag kun je het slot door een garage laten herstellen. Kies voor een nieuwe sleutel, waarbij het sluitsysteem van de auto opnieuw geprogrammeerd moet worden. Een slotenmaker kan dit over het algemeen niet voor je doen; je bent afhankelijk van de vakgarage. Zo weet je zeker dat degene die je autosleutel gestolen heeft, de auto niet meer in kan komen. 

Mocht de autosleutel beschadigd zijn, dan kun je ook terecht bij een sleutelservice. Hier kan men een kopie maken van de oorspronkelijke autosleutel. Vaak is de hulp van een sleutelservice goedkoper, dan ondersteuning van een vakgarage bij het herstellen van een sleutel. 

Comments zijn uitgeschakeld.