Belang van een professionele autoslotenmaker bij het beschermen van je auto

Wanneer heb jij je auto voor het laatst gewassen? Veel mensen maken de buitenzijde van hun voertuig schoon met een autoshampoo, om vervolgens met een stofzuiger voor de reiniging van het interieur binnen de auto te zorgen. Het schoonmaken van het autoslot wordt hierbij vaak vergeten. Een gemiste kans, daar er verschillende problemen kunnen optreden bij slecht onderhoud aan het slot van de auto. Zo weet ook een ervaren slotenmaker in Dordrecht, die in dit artikel meer vertelt over het belang van het onderhouden van het autoslot. Welke van deze tips gebruik jij momenteel al? 

Zorg voor het invetten van het slot met olie 

Allereerst is het van groot belang om het slot goed in de olie te zetten. Olie biedt verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de vochtafdrijvende werking hiervan. In de herfst en winter kan er vocht in het slotgat blijven zitten, wanneer deze niet goed ingesmeerd is. Vocht zal leiden tot roestvorming en kan zorgen voor het bevriezen van het slot na een koude winternacht. Het leidt ertoe dat je ’s ochtends niet direct op pad kunt; de autodeur zal niet te openen zijn. Ook biedt olie bescherming tegen vuil in het slotgat. 

Poets het slot schoon met een tandenborstel 

Voordat je het slot van nieuwe olie voorziet, is het raadzaam het slot schoon te maken. Je kunt hier een oude tandenborstel voor gebruiken. Door het slot schoon te borstelen verwijder je achtergebleven zandkorrels en soortgelijk vuil uit het slotgat. In plaats van een tandenborstel kun je ook verschillende andere zachte borstels gebruiken. Belangrijk is dat de borstelharen niet te ruw zijn. Je wilt schade aan de lak rond het slot en schade aan het slotgat zelf voorkomen. 

Autodeur openen bij problemen met je slot 

Mocht je onverhoopt toch in een situatie terechtkomen waarin het openen van het autoslot niet mogelijk is, dan kun je voor de hulp van een slotenmaker kiezen. Een slotenmaker zal met verschillende hulpmiddelen proberen het slot voor je te openen. Het maakt het vervangen van het slot overbodig. Een nieuwe autosleutel kun je bij laten maken bij een sleutelservice. Is de autosleutel gestolen? In dat geval is het raadzaam om het sluitsysteem van je voertuig opnieuw te programmeren. Dat laatste doe je bij een vakgarage. 

Tip: open een slot nooit met een metalen draad of bijvoorbeeld een kleerhanger. De kans op schade aan het slot is hierbij groot. 

Comments zijn uitgeschakeld.