De nieuwste technologieën in autosloten

Je autosleutel verliezen, een bevroren slot na een winterse nacht of bijvoorbeeld het afbreken van de sleutel van je auto zijn situaties die je liever voorkomt. Niets is vervelender dan het in moeten schakelen van een slotenmaker of garage, om het slot voor je te openen. Bij het afbreken of verlies van je sleutel zal het daarbij noodzakelijk zijn om deze te vervangen voor een nieuw exemplaar. Zeker in het tweede geval kan dit betekenen dat het slot van je auto opnieuw geconfigureerd moet worden. Op welke manier kan een slotenmaker hulp bieden bij schade aan een autoslot? In dit artikel vertelt een ervaren slotenmaker in Utrecht je er meer over. Wat zou de eerste stap zijn die jij zou zetten? 

Zelf een gesloten autoslot openen blijkt vaak lastig te zijn 

Slotenmakers raden het mensen af het slot van hun auto zelf te openen zonder sleutel. De kans op schade aan het slot is groot, wanneer je bijvoorbeeld kiest voor het gebruik van een kleerhanger of een metalen draad. Het komt geregeld voor dat autobezitters de deur met dergelijke hulpmiddelen proberen open te krijgen. 

Wel kan het in de winterse maanden helpen om een slotontdooier voor de auto te gebruiken. Na het ontdooien van het bevroren slot valt deze mogelijk zonder hulp van een slotenmaker te openen. Er zijn verschillende slotontdooiers te bestellen online. Ook kan het helpen om periodiek wat olie in het slot te spuiten. Olie verdrijft water uit het slotgat in de herfst en winter, waarmee de kans op het bevriezen van het slot afneemt. 

Hulp van een slotenmaker inschakelen 

Een slotenmaker kan met verschillende technieken proberen het slot te herstellen, wanneer deze niet goed draait. Bij het verlies van een sleutel of het afbreken hiervan is hulp van de garage vrijwel standaard noodzakelijk.  

Nieuw slot op de autodeur laten plaatsen 

Wanneer het ook een slotenmaker niet lukt om de autodeur te openen, moet er mogelijk een nieuw slot geplaatst worden. Om een nieuw slot te kunnen monteren moet het sluitsysteem van de auto opnieuw geprogrammeerd worden. Het is sterk aan te raden om het vervangen van een slot over te laten aan een vakgarage. Deze beschikt over de kennis, ervaring en tools om deze klus voor je uit te voeren. De exacte wijze waarop het autoslot vervangen wordt is afhankelijk van het model auto wat je hebt; bij de garage zal men je meer vertellen over de werkwijze bij het monteren van een nieuw slot. 

Comments zijn uitgeschakeld.