Auto's

Wanneer je een nieuwe auto wil is er meer keuze dan je misschien voor ogen had. Niet alleen op nationaal niveau, maar ook op internationaal niveau. Wat denk je van een Duitse of Belgische auto? Veelal zijn de Duitse auto’s erg in trek omdat de prijs aanzienlijk lager ligt dan in Nederland. Waar moet je allemaal op letten wanneer je gaat importeren? En heb je een import expert nodig om deze klus te klaren?

Waarom is het importeren zoveel goedkoper?

Een auto importeren vanuit Duitsland is zoveel goedkoper omdat een groot deel van de BPM afgeschreven kan worden. De BPM is de aanschafbelasting op nieuwe auto’s. Daarnaast is het aanbod van jonge occasions vele malen groter in Duitsland. Daarbij meegenomen dat de Duitsers een lagere prijs krijgen voor hun auto, maakt het een stuk goedkoper.

Zoek jouw droomauto online

Er zijn meerdere websites en apps waar je auto’s kan zoeken die op de Duitse markt worden aangeboden. De meest gebruikte zijn mobile.de en autoscout.de. Middels deze pagina’s kan je gericht zoeken naar jouw droomauto. Op deze manier word je zelf een echte import expert.

Het totale kostenplaatje

Bovenop de prijs die gegeven wordt aan de verkopende partij komen er nog andere kosten bij kijken. Denk hierbij aan de transportkosten, naar en van Duitsland. Er tijdelijke verzekering om de auto naar Nederland te rijden. De kosten voor een keuring bij de RDW en de BPM die betaald moet worden.

Vervoeren en importeren

Bel alvorens je naar Duitsland rijdt met de verkopende partij. Make sure dat de auto er nog staat en dat deze beschikbaar is voor een proefrit. Wanneer de auto bevalt en je deze mee wil nemen naar Nederland moet de auto tijdelijk verzekerd zijn. Het vervoer kan middels zelf rijden of via een transportdienst. In Nederland aangekomen moet de auto gekeurd worden bij de RDW en moet de BPM aangifte ingediend worden bij de Belastingdienst. Voor meer informatie kan er altijd contact gezocht worden met een import expert.

Comments zijn uitgeschakeld.